10 redenen om witte thee te drinken

Uit onderzoek, van de Pace University, blijkt dat het drinken van witte thee nog gezonder is dan het drinken van groene thee. Groene thee helpt bij Witte theehet versterken van het immuunsysteem. Witte thee kan ook organismen die ziekten veroorzaken vernietigen en kan daardoor een geneeskrachtige werking hebben. (bron)

Zwarte, groene en witte thee zijn allemaal afkomstig van dezelfde theestruik, de Camellia Sinensis. In de blaadjes zitten belangrijke stoffen die gezond zijn voor het menselijk lichaam. Ook al zijn ze alle 3 van dezelfde theestruik afkomstig zijn ze niet allemaal even gezond. In de verschillende theeën komen wel dezelfde stoffen voor, maar niet in dezelfde hoeveelheden. Het zijn de hoeveelheden van de gezonde stoffen die witte thee gezonder maken. Tijdens het productieproces ondergaat de witte thee de minste bewerking, waardoor er meer gezonde stoffen behouden blijven.

10 van de gezonde voordelen van witte thee op een rijtje:

1. Helpt bij afvallen
Witte thee is net als groene thee zeer geschikt als je wilt afvallen. Witte thee gaat de aanmaak van vetcellen tegen en stimuleert de verwerking van vet door het lichaam. Je gaat daardoor sneller calorien verbranden. Het is nog niet bekend of witte thee of groene thee beter is voor afvallen.

2. Vertraagt groei van slechte bacteriën
Witte thee extracten vertragen de groei van slechte bacteriën zoals streptokokken (veroorzaker van bijvoorbeeld een zere keel) en sommige schimmels. Witte thee stimuleert het immuunsysteem van je lichaam en ondersteunt daarmee het genezen van infecties.

3. Vertraagt het onstaan van rimpels
Witte thee houdt het verouderingsproces van de huid tegen en ondersteunt het herstelproces van beschadigde huidcellen (door bijvoorbeeld UV-straling van de zon). Deze thee remt proteïnases, die ervoor zorgen dat het collageen en elastine in onze huid afbreekt, waardoor de huid minder
elastisch wordt en er rimpels ontstaan.

4. Sterkere botten
De flavonoïden in thee vergroten de botdichtheid. Hierdoor krijg je minder snel last van osteoporose (botontkalking). Met name ouderen hebben hier baat bij.

5. Verlaagt slechte cholesterol
Witte thee bevat EGCG. Dat is een flavonoïde die helpt vrije radicalen tegen te gaan en speelt een rol bij het verminderen van het slechte cholesterol, de LDL- cholesterol, in ons lichaam.

6. Minder theeaanslag op tanden
Witte thee geeft vrijwel geen aanslag op je tanden. Dit komt doordat witte thee van zichzelf een lichte kleur heeft.
Uiteraard helpt het ook om minimaal 2 keer per dag je tanden te poetsen.

7. Cafeïnearm
Witte thee is cafeïnearm. Het bevat het laagste cafeïnegehalte van alle thee- en koffiesoorten. Een kopje koffie is rijk aan ongeveer 80-120 milligram cafeine, terwijl een kopje witte thee slechts 5-10mg cafeïne bevat.

8. Verlaagt stress
Theanine is een aminozuur dat voorkomt in theebladeren. Witte thee bevat de grootste hoeveelheid van deze stof in vergelijking met groene en zwarte thee. Theaine heeft een kalmerend effect op de hersenen en beschermt de zenuwcellen in de hersenen.

9. Rijk aan antioxidanten
In ons lichaam komen ‘vrije radicalen’ voor die ontstaan door oxidatie. Oxidatie is een proces (in je lichaam) dat ontstaat door het inademen van zuurstof. Vrije radicalen veroorzaken veroudering van het lichaam. Antioxidanten maken deze vrije radicalen onschadelijk.

10. Het verlicht stress en angst
Witte thee zit vol met flavonoïde, deze helpen om angst te verminderen. Voor mensen die last hebben van slapeloosheid, angststoornis en stress, kan witte thee een geschenk uit de hemel zijn. Een kopje van deze thee voor het slapen gaan, zal ervoor zorgen dat je geest fris en ontspannen voelt. Zo kun je beter slapen.

 

Ook interessant?

Bijbehorende producten:
Koffiesiroop Amaretto

1883 de Philibert Routin Amaretto Koffiesiroop 1 liter

€ 12,75
€ 11,95
Bestellen
Theeblikje met bamboe look

Theeblikje met bamboe look

€ 7,50
Bestellen