6 weetjes over Rooibos

Verschillende weetjes over Rooibos1. Bevat Rooibos vitamines en mineralen?
In Rooibos zitten verschillende vitamines en mineralen. Rooibos bevat de volgende mineralen: calcium, ijzer, magnesium, kalium daarnaast bevat het ook vitamine C. Er zijn ook veel antioxidanten in te vinden zoals ook in groenten en fruit.

2. Helpt Rooibos tegen stress?
Onderzoek toont aan dat Rooibos het stresshormoon cortisol vermindert en daardoor verdwijnt stress als je Rooibos drinkt. Dus ben je gestresst, maak een kopje heerlijke rooibos thee en de stress verdwijnt. Rooibos is ook lekker als ice tea, dus ook op warme dagen geen stress meer.

3. Kan ik met rooibos mijn dorst lessen?
Rooibos is goed om de dorst te lessen. Rooibos bevat geen cafeïne, kleurstoffen of andere toevoegingen. Zoals eerder aangegeven kun je rooibos zowel koud als warm drinken, het is dus een prima dorstlesser. Omdat het ook geen cafeïne bevat kan je het de hele dag drinken en zal dit niet ten koste gaan van het slapen.

4. Werkt Rooibos tegen allergieën?
Rooibos bevat aspalathine en quercetine. Deze stoffen helpen bij een allergische reactie. De 2 super stoffen remmen de aanmaak van histamine af waardoor de allergische reactie afneemt. Daarnaast is rooibos goed voor de huid deze wordt door het drinken van rooibos zachter.

5. Verzacht rooibos diarree en krampen?
Rooibos heeft een verzachtende werking op de stoelgang. Het verlicht diarree en maagkrampen. Dit komt omdat rooibos een beetje looizuur bevat wat een gunstige werking heeft op het maag darmkanaal. Dit helpt alleen als je regelmatig een kopje rooibos drinkt. Dit kan zowel in warme als koude vorm.

6. Waar komt rooibos vandaan?
Rooibos komt uit Zuid-Afrika. Het groeit alleen in het Cederberg gebied. Rooibos komt uit de vlinderbloemenfamilie. De bladeren worden geplukt en vermalen en daarna in de zon gedroogd. Door het drogen worden verkleuren de bladeren en krijgt het de rode rooibos kleur. De naam van Rooibos komt uit het nederlands vandaan “Rood bos”.

 

Ook interessant?

 

 

Bijbehorende producten:
Samovar Efbe-Schott - 3,2 liter

Elektrische waterkoker met warmhoudfunctie

€ 199,00
Bestellen
Magneetblikje Carl

Inhoud 15 gram

€ 2,49
Bestellen