15 handige tips voor gebruikte theezakjes

Gebruikte theezakjes zijn niet zo waardeloos als je misschien denkt. Je kunt er namelijk van alles mee doen in het huishouden. Wij hebben er 15 voor je op een rijtje gezet. 

1. Vermoeide ogen
Achter een computerscherm zitten, je smarthone gebruiken, lezen en televisie kijken zijn allemaal bezigheden die belastend zijn voor de ogen. Met gebruikte theezakjes kun je snel het branderige gevoel laten verdwijen en opgezwollen oogleden weer laten slinken. Leg een gebruikt theezakje in ijskoud water of even in de diepvries en daarna op je ogen. Dit kan je het beste doen wanneer je naar bed gaat en je je ogen rust gaat geven.

2. Jeuk van een insectenbeet
Veroorzaakt een insectenbeet jeuk, gebruik dan een gebruikt theezakje om de jeuk weg te nemen. Tips voor gebruikte theezakjes

3. Zweetvoeten
Heb je last van zweetvoeten neem dan eens een voetenbad, van 15 minuten,in lauw water met gebruikte theezakjes en de vervelende geur verdwijnt.

4. Zonnebrand
Ben je verbrand in de zon dan kunnen natte theezakjes de pijn verzachten. Je kunt ook een bad in water met theezakjes nemen.

5. Blauwe en gezwollen plekken
In thee, en dan vooral in zwarte thee, zit veel tannine en dat helpt goed tegen zwellingen. Leg een gebruikt en gekoeld theezakje ongeveer tien minuten op de pijnlijke plek en de zwelling zal verminderen.

6. Scheerwondjes
Heb je kleine wondjes na het scheren dan kun je met natte theezakjes de pijn verlichten. Bovendien zorgen de antioxidanten in de thee er voor dat het bloeden sneller stopt en de huid niet beschadigd raakt.

7. Acne
Heb je last van acne leg dan eens 10 tot 15 minuten een gekoeld theezakje op de huid. Maak de huid wel eerst schoon met een huidreiniger. Rooibos en groene thee geven het beste effect.

8. Blaren in de mond
Heb je last van pijnlijke blaren in de mond? Zachtjes bijten op een in water gedrenkt theezakje verlost je van de ergste pijn

9. Natuurlijke highlights
Heb je licht haar en wil je er een paar natuurlijke highlights in, was ze dan geregeld met een beetje thee.

10. Zachte huid
Neem een bad met daarin een paar gebruikte theezakjes (groene thee werkt het beste) en je komt eruit met een babyzachte huid.

11. Plantenbak
Ga je een plantenbak of pot klaarmaken leg dan eerst wat gebruikte theezakjes op de drainagelaag. Daarna pas de grond en de plant in de bak of pot plaatsen. Het water wordt dan beter behouden en de theezakjes geven ook voedingsstoffen af.

12. Kale plek in grasveld
Is er een kale plek in het grasveld, dan kunnen theezakjes gebruikt worden bij het herstel. Leg de theezakjes neer op de kale plek en strooi hier wat graszaad over. De theezakjes zullen gaan composteren en zorgen ervoor dat het vochtig blijft.

13. Tegen muizen
Muizen hebben een hekel aan de geur van thee. Als je last hebt van muizen is het aan te raden om gebruikte theezakjes te verspreiden op de plekken waar ze binnen dringen.

14. Schoonmaakmiddel
Theezakjes kun je ook gebruiken als schoonmaakmiddel. Zet opnieuw thee met de gebruikte theezakjes en gebruik het theewater om de vloer te reinigen of het glas te poetsen.

15. Aangekoekte pannen
Leg een theezakje in de aangekoekte pan en vul deze met heet water. Laat het geheel de hele nacht weken. De tannines in de thee helpen bij het losweken. De volgende morgen kun je de losgeweekte aanbaksels eenvoudig wegpoetsen.


Gerelateerde artikelen:

 

Bijbehorende producten:
Citroen thee geurkaars

Thee geurkaars in beker met deksel

€ 5,03
Bestellen
Deukbeker porselein XXL

Porseleinen deukbeker maat XXL - 250 ml

€ 13,25
Bestellen