Tips voor het schoonmaken van een theezeef

Een RVS theezeef is eigenlijk zeer makkelijk te onderhouden. Na gebruik de RVS theezeef afspoelen onder de kraan totdat alle bladeren zijn weggespoeld. Daarna dep je de zeef droog met een doekje en kan hij opgeborgen worden. Luxe theezeef met handgreep en tip

Hoe krijg je echter een theezeef weer schoon als er een beetje bruine aanslag op zit. Deze aanslag komt door zwarte thee. Zwarte thee geeft altijd een bruine aanslag. 

Er zijn verschillende manieren om een RVS theezeef weer schoon te krijgen.

In de vaatwasser
De RVS Theezeefjes zijn vaatwasmachine bestendig. Ze kunnen dus gewoon mee met de rest van het servies in de vaatwasser.

Met soda
Plaats het theezeefje in een bakje met heet water en soda. Laat het een tijdje weken en daarna gewoon afwassen. Tijdje laten weken en dan gewoon afwassen.
Nog makkelijker/sneller gaat de aanslag eraf als je een een stukje zilverfolie met de doffe kant naar boven legt, het theezeefje er boven op legt, wat soda toevoegt, en hier kokend water op giet zodat het hele zeefje onder water staat. Ook dit een tijdje laten staan, en daarna het zeefje afwassen.

Met chloor
Plaats het theezeefje in een bakje met heet water en chloor. Meng ongeveer 1/4 kopje chloor met 1 kopje water. Laat het ongeveer 20 minuten weken en daarna afspoelen en afwassen. Hij zal dan weer glanzen als nieuw. Wel goed afspoelen anders gaat de thee naar chloor smaken.

De citroen truc
Een zeer oud gebruik is de water en citroen truc. De theezeef inwrijven met een citroen. Even in laten werken en daarna met heet water afspoelen.

Met keukenzout
Wie geen chemische schoonmaakproducten wil gebruiken kan gebruik maken van keukenzout. Gebruik een pan met water en voeg er zout aan toe. Plaats de zeef in de pan en laat het een tijdje koken. Daarna goed afspoelen met warm water.

 

Gerelateerde artikelen:

Bijbehorende producten:
Houten theedoos 9 vaks kopen

Theedoos 9 vaks hout TEA

€ 19,75
Bestellen
Sencha cactus vijg losse thee

Groene losse thee

€ 3,90
Bestellen