Thee ei met sneeuwpop hanger

Met sneeuwpop

€ 5,95
Thee-ei met pers

Thee-ei met pers. Van kunststof

€ 6,95
Theefilter staaf RVS

RVS theestaaf voor het zetten van thee

€ 5,95

Theefilters

Thee zetten met losse thee, ook wel verse thee genoemd, wordt steeds populairder. Zowel thuis als in restaurants. Het gebruiken van een theezeef is daarbij onontbeerlijk.

Niet alle theepotten zijn standaard uitgerust met een theefilter. In ons assortiment vind je een ruim aanbod theezeefjes met en zonder tip, lekbakje te gebruiken voor theeglazen, theebekers en theepotten. De keuze in theezeefjes is groot, van RVS theezeefjes met tip tot theezeefjes in de vorm van een eend of stoomboot.

Voordelen gebruik van theezeef

Het voordeel van een theezeef, is dat deze gevuld kan worden met verschillende hoeveelheden. Zo kun je een hele pot zetten maar ook een enkel kopje. De theeblaadjes krijgen alle ruimte om te "zwemmen" in je glas of theepot. Hierdoor kunnen ze mooi ontvouwen en hun aroma afgeven aan het hete water.

Je kunt de losse thee natuurlijk ook gewoon in de pot doen en laten trekken. Vervolgens kun je tijdens het schenken het theezeefje gebruiken om de theeblaadjes te filteren.

De smaak van de thee, gezet met verse thee, is doorgaans beter dan wanneer je gebruik maakt van de kant en klare theezakjes. Hierin zitten vaak kleinere blaadjes die kwalitatief niet zo goed zijn als de losse thee die je kunt gebruiken met een theezeef.

Theezeef met tip gebruiken

Vul een glas of mok met heet water en plaats de lege theezeefr erin. Plaats de tip met losse thee op het glas of de mok. Je kunt de thee nu serveren aan je gasten die vervolgens de losse thee zelf in de filter plaatsen en laten trekken.

Na de gewenste trektijd kan de theezeef uit de thee worden gehaald. Voor het uitlekken kan de tip worden gebruikt. Je zult ervaren dat je gasten thuis of in je restaurant dit een leuke manier van presenteren zullen vinden.