Uitleg van thee woorden die beginnen met de letter T

Taninnen
Thee kent veel tanninen, wat zeer gezonde polyfenolen zijn met antioxidantwerking.

De hoeveelheid tannines hangt af van de soort thee maar ook van hoe lang je de thee laat trekken. De eerste drie minuten komen de smaak, geur en opwekkende stoffen vrij. Daarna pas komen de tannines, wanneer je thee langer dan zes minuten laat trekken is de hoeveelheid tannines flink toegenomen.

Thee
Is een warme, opwekkende en geurige drank en komt oorspronkelijk uit China.
Thee wordt gemaakt van de gedroogde jonge bladeren van de 'Camilla' planten en er bestaan meer dan 100 verschillende soorten.

Theesommelier
Een theesommelier is een specialist op het gebied van thee. En dan niet alleen op het gebied van thee zetten.

Theanine 
Is een aminozuur dat voorkomt in de bladeren van thee (Camellia sinensis). Het zit meer in groene thee dan in zwarte thee, maar nog meer in witte thee. Theanine heeft een kalmerend effect op de hersenen en het bescherm de zenuwcellen in de hersenen.

Theïne
Theïne is cafeïne dat in thee voorkomt. In thee wordt de stof theïne genoemd en in koffie en cola cafeïne. In 1 beker witte thee komt ongeveer 15 gram theïne voor. Theïne is een opwekkende stof. We worden er helderder van en krijgen er een energieboost van. Ook het geheugen wordt beter dankzij theïne. Van zwarte, groene en witte thee, bevat witte thee het minste theïne.

Bijbehorende producten:
Losse groene thee

Groene losse thee met citroen

€ 3,90
Bestellen
RVS Honinglepel

Roestvrij stalen honinglepel voor in de honingpot

€ 5,95
Bestellen