Uitleg van thee woorden die beginnen met de letter A

Afternoon Tea
Afternoon tea is een lichte maaltijd die tussen 15.00 en 17.00 uur wordt gegeten in Engeland.

Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford (rond 1840), tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde zij niet wachten tot de avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid waarbij verschillende theesoorten werden geserveerd wat de naam tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine traditionele gerechtjes zoals, sandwiches, scones, fruit cakes, cake, koekjes en plaatselijke delicatessen.

Antioxidanten
Dit zijn stoffen die vrije radicalen in het lichaam uitschakelen. Vrije radicalen zijn stoffen die de cellen van het lichaam kunnen beschadigen. Verder versterken antioxidanten het immuunsysteem.Thee is rijk aan antioxidanten en is vaak de grootste bron van antioxidanten in het standaard voedingspatroon. Antioxidanten hebben positieve effecten op de gezondheid, waaronder de preventie van hart- en vaatziekten en kanker. De vitamines C, E, bèta-caroteen en polyfenolenzijn voorbeelden van antioxidenten.

Assam thee
Zwarte thee Assam komt uit de staat Assam in India en wordt sinds 1838 buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam. Daarmee is het populairder dan de twee andere belangrijkste Indiase theeën, Darjeeling en Nilgiri.

 

Bijbehorende producten:
RVS Honinglepel

Roestvrij stalen honinglepel voor in de honingpot

€ 5,95
Bestellen
stalen theelichthouder luis

Houten thee warmhouder Luis

€ 17,95
Bestellen