Soppen van je thee goed voor lekker bakje thee?

Soppen van thee goed voor lekker bakje thee?In Nederland en België is het normaal dat thee wordt verkocht in theezakjes. Moet je een theezakje nu wel of niet soppen?

Diverse onderzoeken zijn er gedaan om te kijken wat er met thee gebeurd als je deze laat staan en rustig laat trekken en wat er gebeurd als je het zakje sopt.

In een laboratorium is onderzocht d.m.v. roeren wat de invloed is op het soppen van het theezakje. Er is gekeken naar de samenstelling van de thee die als het gevolg van roeren een andere samenstelling krijgt als de thee normaal getrokken wordt.

Het verschil tussen roeren in de thee (soppen van het theezakje) geeft dat er bepaalde smaakstoffen in hogere concentraties voorkomen dan bij niet roeren. Hierdoor is er bij een smaakpanel een verschil ontdekt. Bepaalde smaken worden bij soppen in grotere hoeveelheden afgegeven dan bij getrokken thee. Ook was er een verschil te zien tussen losse thee en theezakjes. Theezakjes hebben kleinere bladeren en kunnen dus sneller verschillende smaakstoffen afgeven. Losse thee heeft grotere bladeren en duurt het langer om bepaalde smaakstoffen af te geven. Bij soppen wordt de thee wel homogeen van samenstelling wat bij getrokken thee weer niet het geval is. Het is dan ook aan te raden nadat de thee is getrokken, de thee door te roeren om een homogene samenstelling te krijgen.

Om de thee de smaak te geven die het verdient is aan te bevelen om de thee te laten trekken en niet te soppen. Er komen meer smaken vrij waardoor de thee vaak lekkerder wordt. Het is afhankelijk natuurlijk per persoon afhankelijk wat je lekker vindt.

Dus is soppen slecht? Nee, het geeft alleen een andere smaak aan de thee.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Ronde zwarte metalen theewarmhouder

Ronde metalen theepot warmhouder

€ 12,75
Bestellen
Japanse glazen theepot

Japanse theepot met filter 400ml

€ 26,39
Bestellen