Thee regio's Sri Lanka

De Britten hebben vanuit China thee ingevoerd naar Sri Lanka. In 1870 was thee de belangrijkste bron van inkomsten omdat de koffie productie te lijden had onder een  koffie bacterie.

De theeproductie is overwegend Zwarte thee en het meeste wordt verkocht op een veiling voor de export. De geografie van het eiland, glooiende vlaktes rond een bergachtig gebied in de richting van het zuidwesten biedt meerdere microklimaten met verschillende voorwaarden voor thee productie en is goed voor de verscheidenheid van thee stijlen, van glad en donkere low-grown thee aan het licht, helder citrus high-grown thee. De westelijke en oostelijke zijden van de bergen profiteren van verschillende weerpatronen en dus zijn er verschillende kwaliteit seizoenen voor deze regio’s. De theeproductie in low-groeiende regio's is het hele jaar door.

Thee regio's Sri Lanka:

Thee regio's Sri Lanka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Ruhuna ligt in het uiterste zuiden van Sri Lanka en was een van de laatste gebieden in het land die beplant zijn met thee, rond 1900. De meeste theeplantages in de regio liggen op een vruchtbare kustvlakte tussen de zeespiegel en 600 meter. De grond en de lage hoogte van het gebied zorgt dat de struiken snel groeien. In dit gebied wordt een zwarte thee geproduceerd met een sterke volle smaak. Bossen en natuurgebieden in het oosten van de regio zijn de thuisbasis van een geweldig aanbod van de biodiversiteit, waaronder olifanten, luipaarden, beren en een grote verscheidenheid aan vogels.

2. Dimbula is een van Sri Lanka oudste thee regio's, de eerste struiken worden geplant in 1870 en ligt hoog in de West Highlands. Voorheen was dit gebied zwaar bebost en onbewoond. Dimbula theeën zijn gecategoriseerd als "high-grown ', en landgoederen in de regio variëren in hoogte van 1250m - 1600m. Voor het grootste deel van het jaaris Dimbula nat en mistig.
De beste groeiperiode zijn tussen januari en begin april, voor de moessons in de zomer. Dimbula thee staan ​​bekend om hun verschillende geur, versheid en zacht karakter.

Ook interessant:

Bijbehorende producten:
Theepot keramiek geel/creme/bruin

Theepot van keramkiek in de kleur creme

€ 9,95
Bestellen
Deukbeker large porselein

Porseleinen deukbeker maat L - 120 ml

€ 9,95
Bestellen