Thee goed voor het tegengaan van botontkalking

Wetenschappers van de Brock University in Canada deden onderzoek naar de gevolgen van het drinken van thee op onze gezondheid. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de flavonoïden in thee de botdichtheid vergroten. Hierdoor zouden ouderen minder last krijgen van osteoporose en minder kans hebben op botbreuken. Dit effect zou vooral bij vrouwen te zien zijn en dan met name bij vrouwen in de overgang.

Normaal zorgt het hormoon oestrogeen voor sterke botten. Tijdens de overgang verminder het gehalte oestrogeen echter sterk. Thee drinken zou volgens het genoemde onderzoek de oplossing bieden: de flavonoïden in het drankje lijken de rol ervan te kopiëren. De botdichtheid van theedrinkende vrouwen na de overgang ligt dan ook 5 procent hoger dan die van vrouwen die geen thee drinken. Dit effect treedt al op bij het drinken van één kop thee per dag.

Ga echter niet onbeperkt thee drinken. Beperk het thee drinken tijdens de overgang tot 4 kopjes per dag. Drink je meer dan 4 kopjes dan zullen de flavonoïden hun werk niet meer goed kunnen doen.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerde artikelen:

 

Bijbehorende producten:
Deukbeker porselein XXL

Porseleinen deukbeker maat XXL - 250 ml

€ 13,25
Bestellen
Vanille koffiesiroop

1883 de Philibert Routin Vanille Koffiesiroop 1 liter

€ 12,75
€ 11,45
Bestellen