Thee gebieden Japan

Thee struiken en de gewoonte van het drinken van thee werden door nauwe inter-culturele banden met China in de 12e eeuw, met name door een boeddhistische monnik genaamd Eisai naar Japan gebracht.
Daarna starte in Japan de thee productie en het drinken van thee waardoor de praktijken in China en Japan uiteen vallen en dit heeft geleidt tot het ontstaan ​​van een unieke Japanse thee cultuur. De Japanners kwamen om zich te concentreren op de productie van gestoomde groene thee, zoals Sencha, en ontwikkelde de innovatie van schaduw thee struiken (zoals bij de productie van Matcha en Gyokuro). De Thee cultuur in Japan vandaag de dag is als nergens anders in de wereld, verfijnd tot zowel een kunstvorm en fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven.

Japan's grootste gebieden waar thee verbouwd wordt:

Thee gebieden Japan


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Kyushu is een belangrijke producent van thee in Japan, veel van het verbouwd in biologisch gecertificeerde tuinen. Gelegen aan de zuidelijke eiland Kyushu in Japan over het algemeen grootschalige laaggelegen tuinen produceren enkele van de vroegste geplukt thee van Japan elk jaar. Kagoshima’s klimaat is zeer geschikt voor productie van thee, met veel zon, weinig regen en koele zeewind. De stad Kagoshima zelf ligt in een baai over het hoofd gezien door een van de beroemdste en meest actieve vulkanen van Japan, Sakurajima. As uit de vulkaan bedekt regelmatig het gebied, dit komt ten goede aan de vruchtbaarheid van de bodem.


2. Shizuoka is de grootste thee producerende regio in Japan, met name beroemd om zijn Sencha. Het ligt in de centrale Honshu eiland van Japan met een Stille Oceaan kustlijn. Shizuoka staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en gevarieerde landschap of rivieren, meren, vlaktes, de kust en de bergen. Mount Fuji ligt aan de noordelijke grens van de prefectuur. De schoonheid van dit gebied en de geschiktheid voor de productie van thee, is samengevat in zijn naam, wat betekent in het Engels "rustige heuvels".

Ook interessant:

Bijbehorende producten:
rvs theepot simon

Theepot Simon RVS 750ml

€ 30,45
Bestellen
theepot porselein rood

In de kleuren rood, wit en blauw

€ 23,34
Bestellen