Groene thee en reuma

Groene thee lijkt steeds meer gezondheidsvoordelen te hebben. Onderzoekers hebben ontdekt dat de gedroogde bladeren van groene thee de klachten van reumapatiënten kunnen verlichten.

Reuma is een auto-immuunziekte die vooral de gewrichten in handen en voeten aantast. Het is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren, die kan leiden tot beschadigd kraakbeen, geërodeerde botten en misvormde gewrichten. Daardoor kunnen mensen zich minder goed bewegen en kan men moe of lusteloos worden. De bestaande medicatie is niet alleen duur, maar kan ook het immuunsysteem in de war brengen en is daarom niet altijd geschikt voor langdurig gebruik. Dat is meteen de reden waarom wetenschappers al langer zoeken naar alternatieve behandelingen.

Zwelling neemt af
In die zoektocht hebben onderzoekers van de Washington State University een heilzame molecule geïsoleerd uit groene thee: epigallocatechin-3-gallate, of kortweg EGCG. De molecule werd toegediend aan ratten die met reuma in de enkels kampten. Na een behandeling van tien dagen was de zwelling gevoelig afgenomen, wat de wetenschappers sterkt in hun overtuiging dat groene thee kan helpen om reumaklachten te verlichten.

De polyfenolen in Matcha thee verminderen de factoren die het immuunsysteem ziek maken. De EGCG's in het superfood Matcha helpen bij reuma en auto-immune artritis. Groene thee werkt meer ontstekingsremmend dan zwarte thee.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Thee-ei met pers

Thee-ei met pers. Van kunststof

€ 6,95
Bestellen
theeglas laguna

Inhoud 200ml

€ 3,25
Bestellen