Thee aanslag verwijderen

Thee aanslag verwijderen uit kopjes of mokken
Hoe kun je bruine thee-aanslag aan de binnenkant van je theekopje of mok verwijderen? Het makkelijkst is om je kopje of mok direct na gebruik af te wassen. Alleen doen we dat niet altijd.
Wat kun je doen?

  • Doe wat zout op een citroenschil en boen de aanslag er met de citroen vanaf.
  • Zet ze een half dagje weg met warm water en een stukje van een kunstgebitreinigingstablet. Daarna goed omspoelen en afwassen.


Thee aanslag verwijderen uit theepot
Heb je thee aanslag in je theepot?

  • Vul deze  met heet water en doe er een scheutje citroensap in. Vergeet niet om ook een beetje sap op de rand van de deksel te gieten en doe die erop. Laat de theepot een nachtje staan en je kunt de aanslag er ’s ochtends afboenen met een afwasborstel!
  • Doe 1 eetlepel soda en kokend water in de theepot. Laat de gevulde pot ongeveer 15 minuten staan. Daarna omspoelen en afwassen.Thee aanslag verwijderen van kleding
Ook bij verse theevlekken in je kleding helpt citroen. Giet een drupje citroensap op de vlek en laat dit een paar minuten intrekken. De vlek zal steeds lichter worden. Spoel de vlek vervolgens uit met lauw water.

Let op! Bij theevlekken in kunstvezels als nylon, acryl en polyester, zal spoelen met warm water al voldoende moeten zijn.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Thee lekbakje

Porseleinen theetip. Kleur mandarijn

€ 3,65
Bestellen
Magneetblikje Carl

Inhoud 15 gram

€ 2,49
Bestellen