Wat is steengoed

Steengoed houdt het midden tussen aardewerk en porselein en wordt op een hoge temperatuur gebakken. Het materiaal wordt behalve  Wat is steengoedvoor keukenmaterieel, zoals potten en pannen, veel gebruikt voor de vervaardiging van ovenschotels.

Voordelen
– Geen smaakafgifte.
– Hard materiaal.
– Roest niet.
– Zuurbestendig.
– Geschikt voor in de magnetron en op matig vuur met vlamverdeler.
– Goedkoop in aanschaf.

Nadelen
– Slechte warmtegeleiding.
– Kwetsbaar, bij stoten kunnen deeltjes van het materiaal afspringen.
– Breekbaar.

Toepassing
Pannen, potten, ovenschalen en bakvormen.

Onderhoud
Steengoed is gemakkelijk te reinigen en geschikt voor in de vaatwasmachine.

 

Ook interessant?

Bijbehorende producten:
kaneel geurkaarsje

Kaneel geurkaarsje in glazen potje 

€ 3,50
Bestellen
Thee-ei met pers

Thee-ei met pers. Van kunststof

€ 6,95
Bestellen