Slechte adem? Wat kun je er tegen doen?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het krijgen van een slechte adem. Lichamelijke aandoeningen zoals: een chronische bronchitis, een luchtweginfectie, onbehandelde diabetes, een lever- of nierziekte of darmproblemen.

In de meeste gevallen ligt de oorzaak echter in de mond zelf door een slechte tandhygiëne, aantasting van het tandvlees of een droge mond. De geur zelf wordt dan veroorzaakt door voedselrestjes en dode cellen in de mond. Bacterien zijn hier dol op en produceren sterk ruikende zwavelverbindingen zoals waterstofsulfide.

Wat kun je er zelf aan doen?
Uiteraard twee keer per dag je tanden poetsen en eventueel flossen kan al goed helpen om van de bacterien af te komen die de slechte adem veroorzaken. Alvorens je andere middelen gaat proberen is het aan te raden een bezoekje te brengen aan je tandarts of de huisarts om vast te stellen dat er geen lichamelijke problemen zijn die de slechte adem veroorzaken.

Mocht het geen medische oorzaak hebben probeer dan eens het drinken van thee.

Groene en zwarte thee drinken
Een onderzoek uitgevoerd door de University of Illinois in Chicago heeft aangetoond dat zowel groene als zwarte thee stoffen (polyfenolen) bevatten die tijdelijk de geuren tegengaan. Thee pakt niet zozeer de bacterien aan, maar wel de geur die ze verspreiden. Deze polyfenolen zijn een bepaalde vorm van antioxidanten, die virussen kunnen doden, waardoor ontstekingen in de mondholte worden tegengegaan. Tegelijkertijd verandert de thee de zwavelcomponent, die de veroorzaker is van de slechte adem. Het is wel belangrijk dat je de thee zonder melk en suiker drinkt, want deze twee ingredienten zorgen juist voor de slechte adem in je mond.

Kruidenthee drinken
Kruiden als munt, koriander, peterselie en rozemarijn zijn goed voor je gezondheid. Ze hebben een reinigende werking en zijn ideaal om je mond schoon te houden. Je kunt deze kruiden mengen met thee of kruidenthee kopen.

Probeer eens een van onderstaande recepten:

Bijbehorende producten:
Ronde zwarte metalen theewarmhouder

Ronde metalen theepot warmhouder

€ 12,75
Bestellen
Biologische Rooibos Pure

Biologische thee

€ 3,30
Bestellen