9 redenen om Matcha thee te drinken

Matcha productenMatcha is een groene thee, gemaakt van theepoeder van de fijnste groene theeblaadjes. De thee heeft een hoog gehalte aan antioxidanten die je huid jong en lichaam gezond houden. Eén kop thee bevat 5 keer meer antioxidanten dan elk ander drankje of gezond hapje.

We hebben 9 voordelen van het drinken van Matcha thee voor je op een rijtje gezet:

Ontspannende werking

Groene thee helpt je ontspannen, en toch alert te blijven. Dit komt door het aminozuur L-theanine dat in de theebladeren zit. De Japanse Zen boeddhistische monniken gebruiken al vele jaren Matcha groene thee als een middel voor ontspanning en meditatie.

Goed voor geheugen en concentratie

De L-theanine in de thee zorgt ervoor dat dopamine en serotonine wordt aangemaakt. Dit verbetert je geheugen en je concentratievermogen krijgt er een oppepper van.

Energieboost

Groene thee bevat gemiddeld 30 milligram cafeïne in een kopje van 125 milliliter. De extra energieboost die je krijgt van het drinken van Matcha thee komt echter voornamelijk door de unieke combinatie van andere voedingsstoffen. Het drinken van de thee verhoogt je uithoudingsvermogen. Dit effect kan na het drinken van een kop Matcha tot wel 6 uur duren.

Verbranden calorieën

Matcha thee is rijk aan leptine. Leptine zorgt ervoor dat je langer vet verbrand. Dat gaat natuurlijk niet van zelf. Je kunt bijvoorbeeld een kopje thee drinken voor het sporten en zorgen dat je tijdens het sporten langer vet verbrand. Ook is het belangrijk om de thee te combineren met een gezond voedingspatroon.

Ontgift het lichaam

Matcha thee bevat onder ander chlorofyl. Dit is een uitstekende detoxifier die helpt bij het reinigen van het bloed. Het helpt bij het handhaven van de alkaliteit (het vermogen om zuren te neutraliseren) van bloed en weefsels. Matcha is een krachtig detox middel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Versterkt het immuunsysteem

Eén kop matcha groene thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten dat je immuunsysteem versterkt. Verbetert cholesterol Het is nog niet helemaal duidelijk waarom Matcha thee een positief effect heeft op cholesterol. Wel is het zo dat verschillende studies laten zien dat mensen die regelmatig Matcha thee drinken, lagere niveaus van LDL cholesterol en hogere niveaus van HDL cholesterol hebben.


Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Blooming tea Royal Rose

Witte theebloem met calendula  en fijne roze bloesems

€ 1,29
Bestellen
Blooming tea Marigold

Groene theebloem met goudsbloem

€ 1,29
Bestellen