Peer met muntthee en vanille ijs

Recept voor vanille ijs met munttheeRecept voor 4 personen

Ingredienten:
3 theelepels muntthee
4 handperen (harde)
1 citroen
300 gr suiker
Vanille ijs

Benodigdheden:
Pan
Zeef

Bereidingswijze
Schil de peren en verwijder de klokhuizen (halve of kwart peren). Schil de citroen en bewaar de schillen.Laat de marokkaanse muntthee 5 minuten trekken in 1 liter water. Nadat de thee getrokken is voeg dan de suiker, citroenschil. verwarm dit langzaam en roer dit regelmatig door totdat de suiker is opgelost. Als de suiker is opgelost voeg dan de peren toe en laat deze in ongeveer 20 minuten gaar worden op een laag vuur. Laat de peren afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de peren uit de siroop, zeef dit mengsel en laat deze daarna nog even indampen zodat er een stroperige siroop ontstaat.
Serveer de peren op een bordje met een bolletje vanille ijs en een scheutje van de munttheesiroop.

Een alternatief is om het vanille ijs samen met de peren en de siroop te mengen en hiervan een smoothie te maken.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Theepot Kimassai

Wit met decoratieve afrikaanse opdruk

€ 14,75
Bestellen
rvs theepot simon

Theepot Simon RVS 750ml

€ 30,45
Bestellen