Thee drinken in de winter

10 december 2016

Als het buiten guur en koud is, is een warme kop thee altijd lekker. Thee verwarmt niet alleen je lichaam, het heeft ook allerlei gezondheidsvoordelen waar je in de winter veel profijt van kunt hebben.

Minder snel ziek
Thee met citroen en honing is in de winter een goed idee. Citroen bevat veel vitamine C en geeft het immuunsysteem een boost. Hierdoor kun je griepsymptomen sneller de baas worden. Honing is rijk aan vitaminen, mineralen en oxidanten én werkt verlichtend bij een pijnlijke keel.

Goed voor de huid
In de winter krijgt je huid, door de wind en het gure weer, het flink te verduren. Thee geeft je huid een oppepper. Het werkt vochtafdrijvend, waardoor afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen en je huid kan herstellen. Ook is de anti-verouderende werking van thee opmerkelijk; het boost de celregeneratie en laat je huid er jonger uitzien.

Goed voor de mond
In zwarte thee zitten krachtige polyfenolen die gaatjes tegengaan en goed zijn voor de mondgezondheid. Door de afremmende eigenschappen helpen de polyfenolen tandplak te bestrijden. Ook heeft een studie uitgewezen dat polyfenolen de groei van bacteriën die een slechte adem veroorzaken, kan tegengaan.

Energieboost
Net als koffie bevat thee cafeïne, maar dan wel in een mindere hoeveelheid. De kans dat je teveel cafeïne (zoals bij koffie) binnenkrijgt, is daardoor klein. Je krijgt dus wel die kleine energieboost zonder dat je er slechter van gaat slapen.

Bron: Nu.nl

Bijbehorende producten:
Biologische Rooibos Pure

Biologische thee

€ 3,30
Bestellen
Bombilla - filterrietje voor Yerba Mate

RVS filterrietje voor drinken Yerba Maté

€ 5,95
Bestellen