Recept voor Matcha kwarttaart

Ingrediënten: 
Overheerlijk matcha kwarktaart recept. Cheesecake

Taartbodem:
1 ¼ kopje gekruimelde chocolade koekjes
2 eetlepels witte geraffineerde suiker
¼ theelepel zout
4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten en iets afgekoeld

Kwarktaart:
700 gram roomkaas, op kamertemperatuur
100 gram yoghurt (geen Griekse), op kamertemperatuur en los gemaakt
2 eetlepels groene Matcha peoder
1 1/2 kop witte geraffineerde suiker
4 grote eieren
¼ theelepel vanille extract
snufje zout

Afwerking:
25 gram yoghurt (geen Griekse)
1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 350 graden C. Meng, n een kleine kom de koekkruimels, suiker, zout en gesmolten boter. Doe het mengsel voor de taartbodem in een springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede en druk het deeg gelijkmatig aan op de bodem. Plaats de gevulde vorm in de en laat deze 8-10 minuten bakken. Het is belangrijk om de klok in de gaten te houden omdat door de donkere koekkruimels het moeilijk te bepalen is of de bodem gaar is. Haal de bakvorm uit de oven en laat deze volledig afkoelen alvorens hem te vullen.

Stap 2
Klop de Matcha en 25 gram yoghurt in een kleine kom. Zorg er voor dat er geen klontjes van de Matcha overblijven. Goed roeren tot alles is opgelost. Voeg de roomkaas er door en klop met een mixer tot dat er een glad en luchtig mengsel is ontstaan (ongeveer 2 minuten). Voeg vervolgens de rest van de yoghurt en suiker toe en klop tot alles goed door elkaar is gemengd. Voeg de eieren een voor een toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot het ei volledig is opgenomen. Voeg als laatste de vanille extract toe.

Stap 3
Doe voor de afwerking de yoghurt en poedersuiker in een kleine kom en meng deze tot een gladde massa. Mocht het te dik worden voeg dan een scheutje water toe. Het moet de textuur hebben van een stevige crème.

Stap 4
Giet de Matcha en roomkaas vulling in de springvorm en strijk de bovenkant met een spatel glad. Zorg ervoor dat de vorm tot aan de rand gevuld is.  Werk het oppervlak van de roomkaas af met kleine klodders van de gezoete yoghurt. Gebruik bijvoorbeeld een naald om van de kleine klodders een marmeren effect te creeren.

Zet de springvorm in een braadslee, of een andere grote pan. Plaats de pan in de oven en vul de braadslee met ongeveer 5 cm water. Laat de kwarktaart ongeveer 45 tot 50 minuten bakken, tot het er stevig uitziet maar wel nog een beetje wiebelig van binnen is. Laat de taart op een rek ongeveer 30 minuten afkoelen. Plaats op een rek om gedurende 30 minuten af te koelen en plaats de taart vervolgens 3 uur in de koelkast. Daarna kun je hem aansnijden en serveren.

 

 

Ook interessant?

 

 

 

Bijbehorende producten:
Deukbeker porselein XXL

Porseleinen deukbeker maat XXL - 250 ml

€ 13,25
Bestellen
Biologische Witte Thee Citroen Rozemarijn

Biologische witte thee

€ 4,60
Bestellen