Matcha cakejes met pinda’s

Ingrediënten:

  • Recept voor overheerlijke Matcha Greenies30 gram amandelmeel
  • 1 ei + 1 eiwit (+ extra om in te vetten)
  • 145 gram suiker
  • 2 afgestreken eetlepels matcha
  • 20 ml neutraal smakende plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram ongezouten pinda’s

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakvorm 16 x 16 cm
  • Zeef
  • Mengkom

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 170 graden celcius.
  • Rooster het amandelmeel 5 tot 7 minuten in de oven.
  • Laat de boter op laag vuur smelten.
  • Meng in een grote kom het ei, eiwit, de suiker en de gezeefde matcha, de gesmolten boter, de olie, de gezeefde bloem, het bakpoeder en het geroosterde amandelmeel. Klop goed tot je een glad beslag hebt. Voeg hierna de pinda’s toe. Vet een vierkante bakvorm van 16 x 16 cm in met boter.
  • Giet het beslag in de vorm en bak 21 tot 23 minuten in de oven.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen. De cake zal in het midden een beetje inzakken. Snijd de cake in stukken van 4 x 4 cm en serveer.

 

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Happy Breakfast ontbijtset

Keramieke kom met schotel en mok

€ 6,49
Bestellen
Blooming tea Royal Rose

Witte theebloem met calendula  en fijne roze bloesems

€ 1,29
Bestellen