Recept voor het maken van Kaasthee

Kaasthee receptKaasthee is nu de nieuwste foodtrend, opkomende uit China. Er zijn verschillende bedrijven in zuid-oost Azie die kaasthee aanbieden. Wij hebben na veel proberen het recept kunnen achterhalen.

Kaasthee
Recept voor 2 tot 3 personen

Bereidingstijd: 10 minuten (koude thee op voorraad)

Benodigdheden:
2-3 grote theekoppen
Grote kom

Ingrediënten:
- 250 ml Slagroom
- 30g roomkaas
- 30g roomkaas poeder
- 100 ml verse volle melk
- een snufje zout
- 50 g suiker
- thee naar keuze (groene thee, matcha, earl grey, jasmine, oolong, etc)
- suiker naar smaak

Bereiding:

  • Zet je thee naar keuze met ongeveer 400 ml heet water.
    Laat het afkoelen in de koelkast.
  • Zorg dat alle ingrediënten goed zijn afgemeten/afgewogen.
  • Zorg ervoor dat alle kaas en zuivelproducten gekoeld zijn
  • Voeg de roomkaas, roomkaas poeder en melk in de kom en klop dit rustig door.
  • Zorg ervoor dat je alle kaas goed oplost.
  • Voeg vervolgens de slagroom, de suiker en het zout toe en klop dit langzaam door tot een glad mengsel, de suiker moet volledig opgelost zijn.
  • Als alles opgelost is klop het dan het op een hogere snelheid zodat de slagroom luchtig wordt (niet te hard!).
  • Zet de thee mokken klaar.
  • Giet hierin de gekoelde thee.
  • Schep voorzichtig voldoende kaasmengsel op de thee.
  • Tenslotte stuif wat matcha poeder over het kaasmengsel en serveer het.

Serveertip:
Kan warm of koud worden geserveerd

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Thee-ei met pers

Thee-ei met pers. Van kunststof

€ 6,95
Bestellen
 	Green Chai kardamom kaneel

Groene thee Chai

€ 4,25
Bestellen