Verschil tussen 'High Tea' en 'Afternoon Tea'

In de achttiende en negentiende eeuw was 'Afternoon Tea' grotendeels een sociaal evenement voor de hogere klassen en was de 'High Tea' een noodzakelijke maaltijd voor de werkende klasse. Het drinken van thee werd niet alleen een sociaal evenement voor de hogere klassen, maar veranderde ook de tijd en de wijze waarop ze thee dronken. Omdat velen de avondmaaltijd niet zouden nuttigen voor 20:00 uur, werd 'Afternoon Tea' de brug tussen de maaltijden.
'Afternoon Tea' is een mini-maaltijd die bestaat uit broodjes, scones met clotted cream en jam, zoete broodjes en gebak e werd genuttigd tussen 15:00 en 17:00 uur.

Dit was allemaal goed en wel voor de hogere klassen, maar de werkende klasse gebruikte een ander tijdschema en een andere budget. Thee was in die tijd nog vrij duur en de werkende klassen kon het zich niet veroorloven om geld te verspillen aan iets anders dan noodzakelijk. Een fabrieksarbeider kwam niet eerder thuis  dan zes uur in de avond en was dan uitgehongerd. Het nuttigen van een 'Afternoon Tea' was dan te laat en wachten tot 20:00 uur om te eten ook. En zo is in de industriële gebieden van het Verenigd Koninkrijk (Noord-Engeland en het zuiden van Schotland), voor de werkende klasse de avondmaaltijd geëvolueerd naar 'High Tea'.

Een Engelse 'High Tea' bestond meestal uit een mok thee, brood, groenten, kaas en af ​​en toe vlees. Variaties op 'High Tea' kon onder meer door toevoeging van taarten, aardappelen en crackers. Deze traditionele 'High Tea' bestaat nog steeds voor sommige delen van het Verenigd Koninkrijk.

Waarom heet het eigenlijk 'High Tea'?
Een mogelijke verklaring waarom deze maaltijd 'High Tea' werd genoemd is het feit dat het werd gegeten aan een eettafel . Ter vergelijking, de 'Afternoon Tea' werd genuttigd aan salontafels,zittend in lage, comfortabele stoelen of banken. De 'Afternoon tea' ontwikkelde zich ook naar een variatie die 'High Tea' werd genoemd. Het was een maaltijd die zou kunnen worden gegeten als hun bedienden niet beschikbaar waren, omdat het zo gemakkelijk te bereiden is. De hogere klassen 'High Tea' omvatte de samensmelting van 'Afternoon Tea' en 'High Tea', met de toevoeging van duif, kalfsvlees, zalm en fruit.

De verwarring
Het is belangrijk om te weten dat de 'Afternoon Tea' die vandaag de dag wordt geserveerd in het Verenigd Koninkrijk, vaak in andere delen van de wereld wordt aangeduid als 'High Tea'. Vanwege het grote aantal toeristen in Londen gebruiken een aantal hotels, zoals The Ritz in Londen, de term 'High Tea' om reclame voor hun 'Afternoon Tea' te maken.

Gerelateerde artikelen:

 

Bijbehorende producten:
Chai Puur

Pittige kruidenthee

€ 4,80
Bestellen
Citroen thee geurkaars

Thee geurkaars in beker met deksel

€ 5,03
Bestellen