Waarom smaakt groene thee soms bitter?

Wanneer groene thee bitter smaakt is de kans erg groot dat de thee te heet is gezet. Ook het opnieuw koken van water kan een negatief efect hebben op de smaak.

Voor groene thee wordt aangeraden geen kokend water te gebruiken, maar water rond een temperatuur van 70-85 ºC. Kokend water brengt de Losse groene theegroene theeblaadjes aan de kook, waardoor de thee zeer bitter wordt. Het is dan ook aan te raden het hete water eerst een paar minuten te laten afkoelen. Om te voorkomen dat groene thee een bittere smaak krijgt, kun je deze namelijk het beste zetten met water van ongeveer zeventig tot tachtig graden.

Water niet opnieuw koken

Gebruik altijd vers gekookt water voor de lekkerste thee. Water dat al heeft gekookt, kun je beter niet opnieuw koken voor een volgend kopje thee. Dit heeft te maken met het koolstofdioxidegas (CO2) dat in het water zit. Deze heeft effect op de smaak en kleur van thee. Tijdens het kookproces verdampt er wat van dit gas en als je water opnieuw aan de kook brengt, verliest het nóg meer aan CO2, wat een negatief effect heeft op de smaak van de thee.

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Proefpakket Groene Thee

4 soorten groene thee inclusief theezeef

€ 9,95
Bestellen
Theepot for one met Olifanten

Tea for one set "Harry"

€ 13,95
Bestellen