Wakker worden met groene thee

Wanneer je 'smorgens een kopje koffie nodig hebt om wakker te worden, probeer dan eens groene thee in de plaats van koffie. Om scherper de dag te Wakker wordenbeginnen kun je misschien beter een mok groene thee drinken. Bij koffie is de werkzame stof cafeïne. Cafeïne begint vaak pas na een uur te werken als opwekkende stof voor je hersenen.

MRI scan
Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van 12 gezonde mannen die onderverdeeld zijn in 2 groepen. De ene groep kreeg een drank met een extract van groene thee. De andere helft kreeg een placebodrankje zonder groene thee extract. Vervolgens werd een MRI-scan gemaakt en bestudeerden de wetenschappers de effecten van de drankjes op de hersenen. Tijdens de MRI-scan werd aan de mannen gevraagd een geheugentest uit te voeren.

In vergelijking met de placebogroep werd bij de groene thee drinkers een duidelijke toename gezien van activiteit in de dorsolaterale prefrontale cortex. Het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor onder meer het werkgeheugen.

Polyfenolen
Groene thee is rijk aan polyfenolen. Deze verwijden de bloedvaten waardoor de bloedtoevoer naar onder andere de hersenen versnelt wordt. Polyfenolen zitten ook in popcorn, bessen, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoten, pinda’s en andere vruchten en groenten.

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition.Bijbehorende producten:
 	Green Chai kardamom kaneel

Groene thee Chai

€ 4,25
Bestellen
African Summer Rooibos Thee

Rooibos Thee

€ 3,95
Bestellen