Griekse yoghurt met Gunpowder thee en abrikozen

Yoghurt met Gunpowder thee en abrikozenRecept voor 4 personen

Ingrediënten:
250 ml Griekse Yoghurt
3 verse verse abrikozen
1 theelepeltje gunpowder
1 theelepel honing
1 vanillestokje

Benodigdheden:
Pan om de abrikozen te koken
Zeef

Bereiding:
Snijd de abrikozen door de midden en haal de pitten eruit. Doe de abrikozen met een klein beetje water in de pan en verwarm dit zachtjes (ongeveer 5 minuten) totdat de abrikozen zacht worden. Snij het vanille stokje open en schraap het merg eruit. Voeg beide toe aan de abrikozen. Voeg daarna een theelepel honing, een theelepeltje Gunpowder toe. Meng het geheel goed tot een redelijk glad mengsel. Laat dit mengsel nog 5 minuten langzaam doorkoken. Zet de verwarmingsbron uit en laat het volledig afkoelen. Haal het mengsel door een grove zeef zodat de theebladeren en het vanille stokje eruit gehaald worden. Doe in de desertschaaltje een flinke schep (Griekse) yoghurt en schep daarover de abrikozencompote.

Om het mooi te kunnen serveren kan je nog noten of granola toevoegen.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Houten theedoos 9 vaks kopen

Theedoos 9 vaks hout TEA

€ 19,75
Bestellen
kaneel geurkaarsje

Kaneel geurkaarsje in glazen potje 

€ 3,50
Bestellen