Geschiedenis van 'Afternoon Tea' en 'High Tea'

De theeconsumptie is sterk toegenomen tijdens het begin van de negentiende eeuw en het is rond die tijd dat Anna, de 7e hertogin van Bedford en Gravin van Tavistock, klaagde over 'het hebben van een hongergevoel' aan het einde van de middag. In die tijd was het gebruikelijk voor mensen om slechts twee maaltijden per dag, ontbijt en diner om ongeveer 8 uur 's avonds te gebruiken. De oplossing voor de hertogin was om een pot thee en een wat lichte snacks te eten gedurende de middag.

Later nodigde ze vrienden uit om haar te vergezellen in Woburn Abbey en dat werd zo populair dat de hertogin dit bleef doen toen ze weer terugkeerde naar Londen. Ze stuurde kaarten naar haar vrienden om hen te vragen haar te vergezellen voor 'thee en een wandeling'. Dit werd door anderen snel opgepikt. Het duurde niet lang en de hogere klassen nipten thee en aten broodjes in het midden van de middag.

Af en toe zul je hotels tegenkomen waar een 'High Tea' wordt geserveerd. Traditioneel serveert de hogere klassen een 'Afternoon Tea' rond 04:00, net voor de wandeling in Hyde Park. De lagere klassen nuttigen meer een 'High Tea' later op de dag, om 17:00 of 18:00 uur in de plaats van een diner.

Het is belangrijk om te weten dat de 'Afternoon Tea' die vandaag de dag wordt geserveerd in het Verenigd Koninkrijk, vaak in andere delen van de wereld wordt aangeduid als 'High Tea'.

De namen zijn afgeleid van de hoogte van de tafels waarop de maaltijden werden geserveerd. 'High Tea' werd aan de eettafel geserveerd en een 'Afternoon Tea' aan de salontafel.

Tegenwoordig wordt de 'Afternoon Tea' met name genuttigd bij speciale gelegenheden zoals 2e kerstdag, paaszondag of wanneer ze gasten ontvangen die pas laat in de middag arriveren.

Gerelateerde artikelen:

 

 

Bijbehorende producten:
Samovar Efbe-Schott - 3,2 liter

Elektrische waterkoker met warmhoudfunctie

€ 199,00
Bestellen
Japanse glazen theepot

Japanse theepot met filter 400ml

€ 26,39
Bestellen