Recept voor in thee gerookte kipfilets

Meerdere theesoorten zijn geschikt om te roken, zoals bijv. darjeeling, assam of een geparfumeerde thee.

Recept voor 4 personen.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
4 kipfilets
50 gram losse thee (theeblaadjes)
1 theelepel vier seizoenen peper
1 theelepel gedroogde tijm 
50 gram ongekookte witte rijst
3 theelepels basterdsuiker
4 eetlepels zonnebloemolie

Benodigheden:
Wok 
Rooster (dat op de randen van de wok kan gelegd worden)
Aluminium folie
Huishoudfolie

Voorbereiding:
Meng in een kom de Chinese kruiden, de vier seizoenen peper en tijm.
Bestrooi de kipfilet met het kruidenmengsel en rol deze per stuk strak in huishoudfolie.
Bewaar de kipfilets afgedekt 3 uur in de koelkast alvorens te gebruiken.

Bereiding:
Meng in een kom de 50 gram ongekookte witte rijst, 3 theelepels basterdsuiker en 50 gram losse thee.
Bekleed de bodem van de wok met aluminium folie met een iets opstaand randje. 
Verdeel het mengsel over de folie. 
Smeer het rekje in met olie. 
Verhit de wok langzaam tot het mengsel begint te roken en plaats de kipfilets op het rekje in de wok. 
Zet het vuur laag en rook de kipfilets in 30 minuten afgedekt bijna gaar. 
Keer de kipfilets om en dek de wok opnieuw af en rook de kipfilets nogmaals 10 minuten. 
Neem de wok van het vuur en laat deze afgedekt 5 minuten staan. 

Snijd de kipfilets in plakjes en serveer het lauwwarm.

Bijbehorende producten:
 	Green Chai kardamom kaneel

Groene thee Chai

€ 4,25
Bestellen
Samovar Mr. Tea

Thee / waterkoker

€ 159,95
Bestellen