Recept voor garnalen met groene thee

Recept voor 4 personen.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten 

Ingrediënten:
Recept voor garnalen met groene thee, koken met thee

2 theelepels groene theeblaadjes
85 ml water
350 gram middel grote gepelde garnalen
1/2 theelepel zout
1 theelepel maizena
2 theelepel japanse sojasaus
2 eetlepel thee (de gezette drank)
2 eetlepel bouillon of water
1 theelepel sesam olie
1 theelepel suiker
1 schijfje verse gember, fijngehakt
1/2 oranje paprika, in blokjes
1/2 rode paprika, in blokjes
Vers gemalen zwarte peper
Archide olie

Benodigdheden:
Wok
Spatel
Theezeef

Voorbereiding:
Breng het water aan de kook en giet deze vervolgens over de theeblaadjes.
Laat de thee 10 minuten trekken. 
Giet de thee door een zeef en bewaar de gezeefde thee en de theeblaadjes.

Verwijder de darm uit de garnaal, spoel ze vervolgens goed af met water en dep ze droog.

Meng in een kom het zout met de maizena. 
Paneer vervolgens de garnalen met het mengsel. 
Laat de garnalen vervolgens minstens 15 minuten rusten. 

Meng in een schaaltje soyasaus, 2 eetlepels van de getrokken thee, de bouillon, de sasamolie, de suiker en de vers gemalen peper.

Bereiding:
Verhit de olie in de wok. 
Voeg de gember toe en roerbak gedurende 30 seconden. 
Voeg de garnalen toe en schep deze goed om en voeg dan de theeblaadjes toe. 
Roerbak totdat de garnalen roze zijn. 
Voeg de oranje paprika blokjes toe en laat deze een minuutje mee bakken.
Voeg vervolgens de rode paprika blokjes toe en laat deze ook een minuutje mee bakken.
Voeg het mengsel van soyasaus, de getrokken thee, de bouillon, de sasamolie, de suiker en de vers gemalen peper toe. 
Breng het geheel aan de kook en schep roer het geheel goed door elkaar.

Breng op smaak met eventueel zout of extra sojasaus.

Serveer de garnalen met groene thee met witte rijst.

 

Bijbehorende producten:
Magneetblikje Carl

Inhoud 15 gram

€ 2,49
Bestellen
RVS Glazen theepot met filter 800ml

Theepot met filter 800ml

€ 17,45
Bestellen