De 8 theeprovincies van China

China biedt de grootste verscheidenheid van thee in de wereld.
Met zijn lange geschiedenis van thee productie, China is, zonder twijfel, de oorspronkelijke bron van thee kennis en draagt ​​een aantal van de meest zeldzame, gewilde en dure rassen.
Thee werd gekweekt en verwerkt in China eeuwen voordat het ergens anders werd gekweekt in de wereld. Alle zes categorieën van thee worden geproduceerd in China.
Een breed scala van zeer hoge kwaliteit thee worden met de hand verwerkt met behulp van technieken doorgegeven over vele generaties.

Thee provincies china
1. Zhejiang is een uitzonderlijk vruchtbaar provincie op de Chinese oostkust. Het produceert meer thee dan enige andere provincies in China en is terecht beroemd voor zijn groene thee, met een geschiedenis van de productie daterend van duizenden jaren geleden. Er wordt gedacht dat Zhejiang de plaats is waar Japanse monniken in de zesde eeuw na Christus oorspronkelijk ervaring opdeden met thee en vervolgens begonnen met het importeren van thee zaden voor de teelt in Japan. Hangzhou, de hoofdstad van de provincie is de thuisbasis van Dragon Well, meest beroemde thee van China, traditioneel geteeld en geproduceerd in de heuvels rond de stad West Lake. Uitzonderlijke groene thee worden geproduceerd in de hele provincie, met elk dorp of regio heeft zijn eigen specifieke traditionele thee, geproduceerd door lokale meesters. Enkele voorbeelden zijn Hui Ming Spring, Anji Green, Zi Zon en Jiande Bao Cha.

2. Fujian is een van de meest gerenommeerde thee produceren van China's provincies. Het heeft een lange geschiedenis van het produceren van enkele van de beste thee ter wereld. De hoofdstad, Fuzhou, is een belangrijk centrum van de thee cultuur en Xiamen, de haven van de provincie, is in verband gebracht met thee handel naar het Westen voor eeuwen. Thee productie is over het algemeen verdeeld tussen het noorden (Minbei) en het zuiden (Minnan) van de provincie. Minbei thee is gecentreerd rond de prachtige Wuyi natuurgebied, een gebied van torenhoge rotsen, kronkelende rivieren, grotten en subtropische bossen. Wuyi thee, ook wel Bohea genoemd, is beroemd in heel China voor geroosterd Oolong thee, zoals Cassia en Big Red Robe, prachtige zwarte thee, en de originele gerookte thee - Lapsang, die van nature wordt gerookt boven dennenbos lokaal. In het noorden van Fujian, ligt de focus op gerold oolongs, overwegend Tieguanyin (Iron Boeddha) uit Anxi county. Afgezien van deze beroemde terroirs, theeproductie in Fujian is ongelooflijk afgewisseld met groen, wit, oolong, jasmijn en zwarte thee alle traditioneel geproduceerd. Fujian is ook de oorspronkelijke thuisbasis van de beste witte Chinese thee, Fuding Silver Needle en de White Peony.

3. Yunnan ligt in het subtropische uiterste zuidwesten van China, is een fantastisch divers provincie omvat besneeuwde bergtoppen, diepe kloven, rivieren en jungle. De provincie Yunnan heeft de grootste biodiversiteit van het land. In tegenstelling tot elders in China, de inheemse theesoort is de Da Ye cultivar. Dit wordt gebruikt om Pu erh thee te maken. Yunnan is ook een van China's meest etnisch diverse provincies. Een aantal van de stammen minderheid woont in bergachtige natuurgebieden waar Da Ye thee bomen van 1000 jaar oud kan worden gevonden. Pu erh productie in Yunnan is gecentreerd rond vier hoofdgebieden, Baoshan, Lincang, Pu erh en Xishuangbanna. Yunnan is nu ook bekend om zijn rijke, pittige zwarte thee, de meest bekende daarvan is Dian Hong of Yunnan Gold.

4. Anhui is een binnenlandse provincie van Zuidoost-China en de thuisbasis van Mount Jiuhua, een van de vier meest beroemde boeddhistische bergen in China. Huangshan, een ruige bergketen bezaaid met torenhoge dennenbomen, in het zuiden van Anhui, is de thuisbasis van de beroemdste groene thee van de provincie - Huangshan Maofeng en Taiping Hou Kui. Qimen County, ook in het uiterste zuiden van de provincie is de thuisbasis van zwarte thee, populair in Europa Keemun sinds de 19e eeuw. Keemun Gong Fu is misschien wel de meest bekende thee uit deze regio, het is een prachtig evenwichtig Zwarte thee met een lange, zoete afdronk.

5. Hoewel Guangdong niet zo beroemd is als de andere provincies in China voor de productie van thee, is deze provincie de thuisbasis van een van de favoriete families van Oolong thee. Van Phoenix Mountain in het oosten van de provincie, wordt de Phoenix thee vaak geplukt uit het wild of semi-wilde thee bomen die specifieke bloemen of fruit geuren nabootsen. De hoofdstad van Guangdong, Guangzhou is het centrum voor de handel in Pu erh thee, die ook vaak wordt bij het eten wordt gedronken.

6. Gelegen in zuid-centraal China, Hunan is een provincie, omringd door bergen die afwateren in een centrale bekken voor de zijrivieren van de vier grote rivieren, zoals de Yangtze. Hunan is de thuisbasis van China's tweede grootste zoetwatermeer, Dongting Lake. Dongting Lake is ook de locatie waar de meest beroemde thee van de provincie wordt geproduceerd: Jun Shan Silver Needle. De rijke bodems en het subtropische klimaat zorgt voor de productie van geweldige rijke groene thee en een gefermenteerde 'donkere tea' komt uit Anhua County.

7. Sichuan is een oude zetel van de theecultuur in China. Meng Ding Shan, ten zuidwesten van de hoofdstad, Chengdu, was een van de eerste plaatsen waar thee meer dan 2000 jaar geleden werd gekweekt. Sichuan vormde een belangrijk deel van de Tea Horse Road, een handelsroute die Yunnan, Sichuan en Tibet koppelde en waarlangs thee, rond duizend jaar geleden werd vervoerd. Hoge kwaliteit thee is nog steeds geproduceerd op gereserveerde thee bergen inclusief Meng Ding Shan en Emei Shan, waarop onze Sichuan Dew wordt verbouwd. Vandaag de dag is de hoofdstad Chengdu, ondanks dat deze zeer snel is gemoderniseerd, de thuisbasis van een bloeiende theehuis cultuur. In het weekend zijn deze theehuizen sociale ontmoetingsplekken in de stad, waar bewoners samenkomen om thee te drinken, van hapjes te genieten, en kaartspelletjes te spelen en bij te praten.

8. Guangxi is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire landschappen van China, met naaldvormige karst formaties uitsteken uit vruchtbare kronkelende rivierdalen. Als zodanig is het altijd een bron van inspiratie voor de Chinese kunstenaars en dichters, en dit zie je terug in veel van China's meest geliefde kunstwerken. Vandaag de dag is Guangxi bekend als een centrum voor Jasmine geurende thee met behulp van bloemen die in de hele provincie worden geteeld. Groene thee en zwarte thee worden ook geproduceerd in Guangxi, terwijl de meest kenmerkende is Liu Bao een soort van donkere thee die veel overeenkomsten deelt met Pu erh.

Ook interessant:

Bijbehorende producten:
Japanse glazen theepot

Japanse theepot met filter 400ml

€ 26,39
Bestellen
Pinacolada vruchtenmix thee

Vruchtenthee

€ 3,75
Bestellen